Forside

Fra Danva Wiki
Version fra 29. nov 2012, 15:05 af Chf.danva (diskussion | bidrag) Chf.danva (diskussion | bidrag)

(forskel) ←Ældre version | se nuværende version (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Skift til: Navigation, Søgning

Kære DANDAS og DANVAND interessenter

Så er DANVAs Wiki i luften!

På siden Ris & Ros kan du komme med kommentarer og forslag til denne wiki-løsning


Video-velkomsthilsen: Velkommen til DANVAs Wiki for registreringsvejledninger

Opret dig som bruger: Se denne lille videoguide for at lære at oprette dig som bruger


Formålet med Wiki'en

Formålet med Wikien er at give vandselskaberne mulighed for at dele registreringsvejledninger og kommentere på de vejledninger, der er lagt op, med henblik på at skabe et rum, hvor erfaringer kan udveksles.

Efterhånden som der kommer 'fyld' på siden, vil DANVA og Det Digitale Vandselskab (DDV) vurdere, om der er behov for at udarbejde 'best-practices' på et givent område - hvis det viser sig at datamodellerne bruges meget forskelligt.

Derfor er der vigtigt at forstå, at det materiale, der findes på denne Wiki, udelukkende skal opfattes som deling af de vejledninger, der bruges i de forskellige vandselskaber - med mindre det fremgår meget tydeligt, at her er der tale om en 'best-practice' udarbejdet af en arbejdsgruppe under DDV.


Brugere og kvalitet

For at højne kvaliteten af denne wiki håber vi, at I vil tage jer tid til at gennemlæse "arbejdsprincipperne" for at skabe en mere ensartet brug af DANVA's Wiki.

Alle kan i realiteten oprette sig som bruger, og har derfor adgang til at oprette filer, rette i eksiterende artikler og kommentere på indhold, billeder og filer. Se mere under Brugervejledning.

I menuen til venstre kan I se de menupunkter, vi gerne vil have jeres hjælp til at komme indhold i. Wikien kan pt. kun håndtere mappestruktur i 2 lag - så derfor er menuen lang og DANDAS brugere skal scrolle ned for at finde emner omkring DANDAS. Vi arbejder på en mere smidig struktur.

Den nuværende mappestruktur tager udgangspunkt i begrebsafklaringen som findes på DDVs hjemmeside


Hvad er en registreringsvejledning?

En registreringsvejledning illustrerer sammenhænge mellem de enkelte attributter i datamodellerne.

Fx en bassintegning med ind- og udløb, bassinknude og fiktive ledninger.

Registreringsvejledningerne skal ses i sammenhæng med de fælles initiativer på datamodelområdet og beskriver, hvordan datamodellen skal bruges. Vejledningerne må altså ikke forveksles med instrukser der er systemafhængige. Klik på figuren for at se information herom - bla. kilde og beskrivelse